Back to all offers
Гастрономічна карта Монако Ресторан Відправити запит
Гастрономічна карта Монако

Монако не без причин залишається одним із найбажаніших напрямків у світі – час іде, світ змінюється, а це невелике середземноморське князівство не втрачає свого престижу. Там щось до смаку знайдуть і прихильники консервативної розкоші минулого століття, і молоде покоління, яке цінує креатив та сміливість, любить дивуватися. Все це знаходить своє відображення в гастрономічній карті Монако, в якій найкращі традиції вищого суспільства є сусідами з більш демократичними тенденціями сучасності.

Le Grill

Хочете справити враження на людину, не знайому з французькою Рів’єрою? Ви точно не помилитеся, запросивши його в ресторан готелю Hotel de Paris – найрозкішнішого готелю Монако. І ресторан Le Grill, і сам готель належать SBM (Société des Bains de Mer) – публічної компанії, яка керує левовою часткою об’єктів дозвілля та відпочинку у князівстві: від казино та ресторанів до готелів, пляжів та комерційних будівель.

Бездоганне обслуговування, вишукана обстановка, велика та збалансована винна карта у поєднанні зі стравами найвищої якості принесли Le Grill зірку Мішлен. Кухня Le Grill чудова, а на особливу увагу заслуговують м’ясні страви: м’ясо на грилі і приголомшливий вид на порт Hercules – важливі складові успіху цього ресторану. Сомельє Le Grill мають доступ до приватного винного льоху, захованого під площею Казино. Не проґавте свій шанс замовити «рідке золото» – тутешній сомельє напевно зможе знайти навіть дуже рідкісні пляшки.

Вечеря в Le Grill – це вихід у світ, а значить доведеться слідувати формальному дрес-коду: для джентльменів рекомендується піджак, а для дам – вечірня або коктейльна сукня. Найкращі столики розташувалися на першій лінії, де ніхто і ніщо не завадить вам насолоджуватися видом на море та яхти. У спекотні літні ночі дах ресторану часто розсовують – що може бути романтичнішим за вишукану вечерю під зірками?

Адреса: Place Du Casino, Hotel De Paris, Monte-Carlo, MC 98000
Телефон: +377 98 06 88 88, сайт

Blue Bay

Шеф-кухар Марсель Равен привіз до Монако екзотичні аромати своєї батьківщини – Мартініки. Його креативність та вміння поєднувати в меню кулінарні традиції Франції та аромати Вест-Індії були відзначені найвищою нагородою кулінарного світу – у 2015 році ресторан отримав мішленівську зірку.

Марсель – відомий і шанований у Монако шеф-кухар, але він майже ніколи не відмовляє клієнтам у їхніх проханнях (а у вимогливих монегасків їх буває багато) і модифікує страви залежно від харчових звичок, віросповідання та інших обмежень по дієті. Найкраще Марселю вдаються рибні страви. Звичайно, рибу тут використовують лише свіжу та дику – жодних рибних ферм.

Меню часто змінюється, а сезон гарніром в основному служать овочі і трави з власного органічного саду ресторану. З жовтня до травня не пропустіть недільні бранчі – це родзинка низького сезону в Монако. З погляду дизайну, Blue Bay – ресторан сучасний та елегантний, як і готель Monte–Carlo Bay, де він розташований. Головна прикраса Blue Bay – тераса з видом на Середземне море.

Адреса: 40 Avenue Princesse Grace, Monte Carlo Bay Hotel & Resort, Monte–Carlo, MC 98000
Телефон: +377 98 06 03 60, сайт

Le Louis XV

Найважливіший ресторан князівства – це Le Louis XV легендарного Олена Дюкаса. Три мішленівські зірки і постійне місце в топі світових ресторанів зобов’язують: цілий рік, навіть у серпневу спеку, джентльмени повинні не знімати піджак за столом Le Louis XV. Ресторан відкрився на першому поверсі готелю Hôtel de Paris більше 30 років тому і отримав 3 зірки лише через 33 місяці після відкриття – досягнення унікальне та вражаюче.

Деякі рецепти витримали випробування часом: ви все ще можете замовити зелені овочі провансальською та чорний трюфель, які з’явилися в меню 27 травня 1987 року! Ресторан по праву пишається високоякісними місцевими продуктами з Провансу, які використовуються для приготування страв. За розробку меню відповідальні шеф-кухарі Домінік Лорі та Ален Дюкас. Як це і буває в ресторанах такого рівня, воно дуже лаконічне – лише одна сторінка. Меню оновлюється кожні два місяці. Карта вин, складена головним сомельє Ноелем Байоро, відбиває багатство величезного льоху SBM, розташованого під площею Казино.

Інтер’єр залу, створений дизайнерами Патріком Жуеном та Санджитом Манку, розкішний: він прикрашений фресками, позолотою та вражаючою 7-метровою кришталевою люстрою. Любителям менш формальної обстановки краще розташуватися на терасі з видом на площу Казино – спостереження за суєтою на головній площі Монако надає пікантності будь-якій страві.

Адреса: Монте-Карло, MC 98000
Телефон: +377 98 06 88 64, сайт

BeefBar

Ресторатор Рікардо Джіраурді, незважаючи на нові тенденції усвідомленого споживання і відмови від м’ясних продуктів, вдається тримати марку. Його ресторани завжди повні і на Міконосі, і в Нью-Йорку, і в Сан-Паулу. Монако не є винятком. Розташований у бухті Фонв’ї BeefBar – Мекка для м’ясоїдів.

Єдина проблема – багатство вибору: що замовити з хороших сортів м’яса. На закуски – симпатичний стрітфуд. Усі страви можна поділяти між кількома гостями. Щоправда шматки м’яса, виставлені напоказ і підсвічені, немов дорогі твори сучасного мистецтва, можуть збити апетит деяким чутливим «хижакам». Їм краще спробувати зарезервувати столик зовні – в хорошу погоду край конструкції висувається трохи, створюючи ілюзію тераси.

Місце це модне, живе та сучасне. Одягатися на вечерю в BeefBar краще у стилі smart casual – смокінги та сукні слід залишити для Le Grill. Незважаючи на неформальну обстановку, винний льох BeefBar не гірший, ніж у мішленівському ресторані: виняткові вина з Італії та Франції, у тому числі й гран крю.

Адреса: 42 quai Jean-Charles Rey, 98000 Monaco
Тел: +37797770929, сайт

Gaia

Цей новомодний заклад відкрився на місці Bagatelle, який не зміг досягти успіху в Монако. А ось у лондонського шеф-кухаря Ізу Ана та менеджерів Bulldozer Group добре виходить формат «їжа + тусовка». Gaia – ідеальне місце для вечері перед виходом у ніч. Ресторан має успіх з моменту відкриття, і багато впливових монегаски вже стали завсідниками. То в чому секрет популярності Gaia?

По-перше, це краса: і інтер’єр з деталями, що нагадують про грецьку культуру, і ошатні відвідувачі, і музика – все тут сповнене життям та радістю. А греки люблять говорити, що в компанії красивих людей і їжа стає смачнішою. Хоча, куди краще? Ізу Ана – креативний кухар, який набив руку у найкращих ресторанах Лондона та Дубая. Традиційну грецьку їжу він облагородив вишуканою подачею, а на радість поціновувачам вина в Gaia зібрали винну карту аж із 18 аркушів: вибір на будь-який бюджет, у тому числі є й безлімітні пропозиції. У списку екзотичних пляшок – jéroboam Cheval Blanc Saint Émilion 1er Grand Cru Classé “A” 2009 року за €15 995. А що ще можна очікувати від ресторану в самому центрі Монте-Карло? Вид на прекрасні сади Казино – приємний бонус на вечерю в Gaia.

Адреса: 15 Gallerie Charles III, 98 000, Monaco
Телефон: +33 7 99 99 09 69, сайт

Cipriani

Відкритий ще 2012 року ресторан Cipriani – старожил ресторанного світу Монте-Карло. Він настільки стабільно популярний, що деякі місцеві жителі називають його своєю їдальнею. Хтось вважає Cipriani символом хайпа нульових, але заклад залишається затребуваним, а у високий сезон, як правило, і переповненим.

Для когось – їдальня, для інших – вишуканий італійський ресторан, де панує атмосфера la dolce vita, де чоловіки імпозантні та багаті, а жінки – надзвичайно красиві та стильно одягнені. До речі, про стиль – скромність тут не в пошані, можете сміливо надягати все наймодніше. Але обережніше з їжею, адже найсмачніші домашні італійські десерти тут сервірують щедрими порціями, про калорійність яких краще не думати.

Під час гонок Grand Prix синьо-білі інтер’єри Cipriani стають місцем для щедрих витрат, веселощів та знайомств. Якщо вам пощастить і столик замовлять члени Cipriani Club, ви зможете сісти на верхній терасі з видом на море. Для любителів пізніх зустрічей Cipriani – справжня знахідка: влітку навіть опівночі тут все ще можна замовити їжу.

Адреса: 1 Avenue Princesse Grace, 98000 Monte Carlo, Monaco
Тел: +377 93 25 42 50, сайт

Komo

Бажаєте побачити монакських хіпстерів? Тоді шукайте у районі Кондамін концептуальний ресторан Komo від Мауро Колагреко. Ресторанів з оригінальною концепцією в консервативному Монако майже немає, а Komo з його «стіною води» (пляшки з різною за властивостями водою, зібрані з усіх кінців світу) та відкритим простором, що перетікає з ресторану в кондитерську і далі в концептуальний магазин для любителів модних кросівок, лімітованих годинників та інших маст-хевів сезону, випереджає монакські тенденції років на двадцять.

Дизайн – мінімалістичний, клієнти – стильні та молоді. Можна було б подумати, що Komo це ефектна картинка без змісту, але це не так. За кухню (середземноморську) у Komo відповідає аргентинець Мауро Колагреско зі знаменитого ресторану Mirazur у Ментоні, визнаного «Кращим рестораном світу» у 2019 році. За десерти – знаменитий кондитер П’єр Ерме (Pierre Hermé). Komo – чудовий спосіб скуштувати творчу кухню Мауро, не залишаючи Монако і за більш щадною ціною порівняно з Mirazur.

Адреса: 18 Rue de Millo, La Condamine, MC 98000
Тел: +377 97 70 56 11, сайт

Joel Robuchon

Цей ресторан, відзначений зірками Мішлен у 2010 та 2011 роках, відкрився у готелі Metropole Monte Carlo у 2004 році. Він з гордістю носить ім’я легендарного французького шеф-кухаря, який, на жаль, помер у 2018 році. Справа Робюшона продовжує Крістоф Куссак – виконавчий шеф-кухар ресторану, який був протеже Робюшона.

Дрес-код в обідню пору розслаблений, можна навіть знехтувати smart casual, але постарайтеся не одягати шорти, відкрите взуття або спортивний одяг, а на вечері буде доречний елегантний стиль. Розкішний та водночас інтимний дизайн ресторану – справа рук Жака Гарсіа, відповідального за незабутню атмосферу готелів Costes, La Mamounia та NoMad. У нього в пошані стиль Belle Epoque, богемний шик та східна розкіш.

Відкрита кухня – шанс на крок наблизитись до театрального шоу високої кухні. Найкращі столики знаходяться або всередині, біля відкритої кухні, або зовні, з видом на сад. Основна увага в меню приділяється стравам французької традиційної кухні. Але, як не дивно, зірка меню – “la purée” або просто скромне картопляне пюре. Ви повинні замовити його, щоб дізнатися, чому стільки шуму! До речі, деякі страви можна замовити половинними порціями. Що випити? Звісно ж, Grand Crus!

Адреса: 4 Avenue de la Madone, Монте-Карло, 98000, Монако
Телефон: +377 93 15 15 10, сайт

По матеріалам Afisha London

Відправити запит
Заявка
  • Вибраний ресторан: Гастрономічна карта Монако
Поля, відмічені *, обов'язкові для заповнення
Відправити
Будь-який елемент подорожі можна змінити або доповнити на консультації з експертом з індивідуальних подорожей.
Бажаєте індивідуальну подорож на основі лише ваших побажань? Зв'яжіться з нами